Claudio Saelens

CD&V Beernem wil de strijd aangaan tegen zwerfvuil

CD&V Beernem wil de strijd aangaan tegen zwerfvuil

Volgens CD&V voorzitter Kris Vincke moeten we de komende jaren nog meer inzetten op de bestrijding van zwerfvuil in de gemeente. De sluikstortcamera is alvast een stap vooruit.

Op vier verschillende locaties in de gemeente werden de preventieborden die wijzen op gevaren voor dieren van zwerfvuil geplaatst. De borden die vorig jaar werden ontworpen door de leerlingen van LTI Oedelem moeten ons confronteren met het dierenleed dat veroorzaakt wordt door zwerfvuil licht schepen van milieu en landbouw Claudio Saelens toe.

Volgens CD&V-voorzitter kris Vincke moeten sommige zaken op hoger niveau geregeld worden, zoals de invoering van Statiegeld. CD&V Beernem is alvast hevig voorstander voor de invoering van statiegeld op blikken en petflessen. Het is dan ook onbegrijpelijk dat sommige partijen een andere mening zijn toegedaan. Op gemeentelijk vlak verwachten we veel van de sluikstortcamera die binnenkort in gebruik wordt genomen. Deze zal vooral ingezet worden op locaties waar het sluikstorten hardnekkig voor komt.

In de toekomst moeten we nog meer inzetten op preventie en schoonmaakacties. We pleiten dan ook voor een nauwere samenwerking met sociale economie en voor een betere ondersteuning naar onze scholen en verenigingen.

CD&V Beernem wil nog meer de strijd aan gaan tegen zwerfvuil. De campagneborden van LTI Oedelem (officiële groep)​ verschijnen dit jaar terug in het straatbeeld. Zwerfvuil is smerig en veroorzaakt dierenleed. We pleiten voor de invoering van statiegeld. De zwerfvuilcamera is alvast een stap in de goede richting.

Gepubliceerd op 30 mei 2018