Claudio Saelens

Stem mee op een lokaal energieproject en help Beernem aan een startbudget van 10.000 euro!

Stem mee op een lokaal energieproject en help Beernem aan een startbudget van 10.000 euro!

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, zetten heel wat Vlaamse steden en gemeenten lokale energieprojecten op touw. Via de campagne ‘Overal Stroomversnellers’ kunnen gemeenten een startbudget bekomen.

Volgens schepen van milieu Claudio Saelens (CD&V) is dit een actie die Beernem niet links kon laten liggen. “We hebben drie projecten ingediend waarop onze inwoners kunnen stemmen: het bijkomend isoleren van het dak van zaal Sinjo, het plaatsen van twee bijkomend laadpalen voor elektrische auto’s op ons grondgebied en het plaatsen van een zonneboiler op de keet van het recyclagepark. Onze inwoners zelf zullen bepalen welk project gerealiseerd zal worden.”

Hoe werkt het?

Zodra 1% van de inwoners van Beernem heeft gestemd, ontvangt Beernem een startbudget van 0.75 euro per inwoner om het populairste project te realiseren. Vandaar de oproep om massaal te stemmen.

Hoe stemmen?

De campagne start op 28 augustus 2018 en loopt tot zondag 7 oktober 2018. Stem dus vóór zondag 7 oktober op je favoriete energieproject en help Beernem aan een startbudget. Doe vanaf 28 augustus 2018 mee op stroomversneller.be.

Gepubliceerd op 28 juli 2018