Claudio Saelens

Beernem investeert mee in het landschapspark Bulskampveld

Beernem investeert mee in het landschapspark Bulskampveld

De Vlaamse Landmaatschappij, de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Beernem pakken de omgeving van de parking “Aanwijs” aan.

Volgens schepen van openbare werken Claudio Saelens (CD&V) investeren VLM en de provincie West-Vlaanderen zo’n 1, 3 miljoen euro in het Bulskampveld in Beernem. Het aandeel van de gemeente zelf bedraagt 85.000 euro: “We zorgen er ook voor dat het afvalwater van de woningen in de omgeving wordt gezuiverd. De werken zullen aangevat worden in het voorjaar van 2020.”

Schepen van toerisme Jan Vanassche (Groen) is verheugd met deze investering. Het verhoogt de aantrekkelijkheid van onze gemeente. Het onthaalplein zal vernieuwd worden, er wordt een onthaalgebouw gebouwd en de parking en paden worden opgewaardeerd. Terug een mooie investering, naast de recente opwaardering van het bezoekerscentrum en de avontuurlijke wandellus voor de kleinsten.

Ook burgemeester Jos Sypre (CD&V) die bevoegd is voor mobiliteit is tevreden dat het kruispunt “Aanwijs” wordt aangepakt. Er wordt een bypass gecreëerd waardoor het kruispunt langsheen de Reigerlostraat met enerzijds Torenweg en anderzijds Heirweg uit elkaar wordt getrokken. Dit moet de veiligheid ten goede komen.

Gepubliceerd op 18 november 2019